Posebni prostori v Pivki – vabilo k sodelovanju

Drage prebivalke in prebivalci Pivke in okolice,

umetniška skupina KOLEKTIVA in Hiša kulture v Pivki vas vabimo k sodelovanju pri umetniško-raziskovalnem projektu Moj posebni prostor, ki bo vključen na razstavo v Hiši kulture poleti 2019.

Zbiramo vaše osebne zgodbe, doživetja, spomine in anekdote, ki vas vežejo na nek določen prostor v vašem domačem kraju, zaradi česar je postal za vas nekaj posebnega.

Smo Vesna Bukovec, Lada Cerar in Metka Zupanič, ki delujemo tudi pod imenom KOLEKTIVA. V Hiši kulture v Pivki pripravljamo razstavo, ki bo predstavila naš dolgoletni umetniški projekt Special place in the city (Posebni prostori v mestu). V okviru projekta nastajajo zemljevidi, fotografije, zgodbe in video zapisi različnih mest in krajev. Temeljijo na zgodbah, ki predstavljajo vsakdanje lokacije, ki pa so za nekoga nekaj posebnega, saj se je tam nekaj doživelo in naselilo v osebni spomin kot nenavaden, vesel ali morda neprijeten dogodek.

Pri snovanju projekta smo izhajale iz želje spoznati kraje skozi osebno perspektivo lokalnih prebivalk in prebivalcev. Želimo odkrivati male intimne prostore in ustvariti zemljevid, ki je precej drugačen od tipičnih turističnih predstavitev zgodovinskih in arhitekturnih znamenitosti. Po našem mnenju osebne pripovedi in doživetja pletejo svojevrstno psihološko mrežo in nalagajo debele plasti pomenov na različne prostore in kraje, ki se s časom spreminjajo, nekateri tudi izginjajo.

Projektu se zdaj pridružuje tudi Pivka z okolico.
Svojo zgodbo o posebnem prostoru lahko napišete, narišete, o njej posnamete fotografijo, zvok ali video oziroma jo predstavite kako drugače.
Podpišite se zgolj z osebnim imenom. V projektu namreč ne želimo izpostavljati konkretnih ljudi, ampak prikazati Pivko in okolico, kot jo doživljajo prebivalke in prebivalci.
Da bomo lahko izdelale zemljevid, potrebujemo tudi podatek, kje se vaš posebni prostor nahaja: točen naslov, (če ga ima) ali natančen opis lokacije, (če je prostor v naravi ali brez poštnega naslova). Lahko napišete tudi koordinate GPS.

Zgodbe in gradiva zbiramo do 15. junija 2019.

Pošljite na kolektiva@gmail.com ali prinesite v Hišo kulture v Pivki.

Kontaktni osebi:
– Metka Zupanič (KOLEKTIVA), tel. 040 168 014
– Mojca Grmek (Hiša kulture Pivka), tel. 031 286 528

Prejeta gradiva bodo vključena na razstavo in na spletno stran special-place.net. S sodelovanjem pri projektu se strinjate, da vašo zgodbo (in gradiva) javno objavimo in umetniško interpretiramo.

Veselimo se vaših prispevkov!
KOLEKTIVA (Vesna Bukovec, Lada Cerar, Metka Zupanič)

www.special-place.net
www.kolektiva.org
hisakulturepivka.com