Special places from Zagreb

Call for participants / A koje je tvoje specijalno mjesto u gradu Zagrebu?

Map of special places in Zagreb
View the exact locations of the photos from Special place in the city – Zagreb participants on a map.

Special places we received on our e-mail zagreb@special-place.net:


8. 11. 2007

Feng Shui centar, Mlinovi 102 a

Ima jedno mjesto koje mi je otkriveno prije malo više od godine dana…a otkrila mi ga je moja draga Maja – a ja sam joj mama.
Tamo me prvenstveno privukao sadržaj onog što taj Centar pruža, a to je učenje o cjelovitom načinu življenja na ovoj Planeti, sa posebnim naglaskom za dio Planete gdje smo rođeni i gdje živimo. Zatim, kad sam došla u taj topli ambijent, privukli su me ljudi koji tamo rade. Tako su prirodni, neposredni, jednostavni i srdačni. Osvojio me i sam prostor koji je tako skladno uređen i pun vedrih boja…

Vrhunac – do sada – bilo je moje sudjelovanje, kao polaznice, na Rezidencijalnom seminaru, koji je održan na Dugom otoku, na Božavi. Tih 7 dana nikad neću zaboraviti… ljepota prirode stapala se s ljepotom događanja..

Branka

Feng Shui centar


8. 11. 2007

Feng Shui centar, Mlinovi 102 a

Za mene je to mjesto posebno iz razloga što pruža mnoštvo raznih edukativnih radionica. S tim mjestom sam se prvi put susrela kad sam krenula na yogu i počela se upoznavati sa Makrobiotikom i tako je samo krenulo ko lančana reakcija jedno za drugim. Tako da danas pohađam razne radionice koje centar pruža. U centru pohađam yogu, meditacije, školu prirodnog kuhanja, d-i-y feng shui…

Sandra

Feng Shui centar


2. 11. 2007

Feng Shui centar, Mlinovi 102 a

Mjesto odiše mirom, mirisima hrane zdravim razmišljanjem, srećom, opuštenošću. Budući da se s druge lokacije preselilo na ovu prije tek oko godinu dana, toliko mi je dugo to mjesto posebno.

Odlazim tamo barem jedno mjesečno – na feng shui akademiju i na radionice kuhanja. Vodim prijatelje i obitelj.

Mirela


1. 11. 2007

Bolero, Ilica 45

definitivno mjesto koje treba posjetiti svaki ljubitelj čokolade, jer prezentira konditorsku industriju Hrvatske u jednom drugačijem svijetlu, ozračju kreative, vrhunske kvalitete u skladu sa svim EU standardima.

Kristina


31. 10. 2007

(1) Kula, park Ribnjak (kod WC-a),
jer me njezin balkon oduvijek podsjećao na priču o Zlatokosoj. Redovno je obiđeam kad prolazim kroz Ribnjak, a vodim tamo sve poznanike, svog sina, prijatelje i sjednemo tamo i podsjetimo se Zlatokose.

(2) Toranj crkve sv. Marka, Markov trg,
jer me donji prozor podsjeća na “Zvonara crkve Notredame”, kao ćelija u kojoj je bila zatočena ona žena koja je uhvatila Esmeraldu za ruku.

Božica


31. 10. 2007

Drum-ti-dam, Voćarska 11

Ovo je za mene posebno I jedinstveno mjesto u Zagrebu.
Prostor udruge Drum-ti-dam:
– u kojoj se odvijaju svaki petak od 20 do 22 sata bubnjanja u krugu
– svira se na afričkim instrumentima
– tu sviramo već tri godine
– odvijaju se I radionice bubnjanja afričkih bubnjanja
– na svirke dolaze svi koji vole ritam

Miljenko